scroll Scroll
Een projectplan voor een verzuimbeleid op maat

Je projectplan voor een verzuimbeleid op maat

Een breed gedragen verzuimbeleid uitbouwen, dat doe je niet van de ene dag op de andere. Daarom tekenen we samen met jou een projectplan op maat van je organisatie uit. Dat plan helpt je de juiste stappen te zetten richting een duurzaam positief verzuimbeleid.

Mensura 10 oranje v2

Minstens 10% minder kort verzuim

Werk je samen met ons een projectplan uit op maat van je organisatie? En gaan we erna samen aan de slag met de implementatie?

Dan kun je rekenen op een daling van het kort verzuim met minstens 10%.

En dat scheelt een slok op de borrel. Als werkgever draag je niet alleen de kosten van gewaarborgd loon voor de eerste maand afwezigheid. Ook eventuele vervangingen, verminderde productiviteit etc. doen het kostenplaatje toenemen.

Deze organisaties maakten samen met ons een projectplan

Deze klanten gaven hun verzuimbeleid vorm met Mensura
Extra projecttemplate NL

Benieuwd hoe zo'n projectplan voor jouw organisatie er kan uitzien?

Download hier je template

Hoe maken we je projectplan op?

1. Intake
We starten met een diepgravende bevraging. Welke verzuimcijfers volgen jullie op? Welke verzuimacties ondernemen jullie al? Wat zijn jullie verwachtingen? Zo weten we perfect waar je organisatie vandaag staat.

2. GAP-analyse
Tijdens het intakegesprek onderzoeken we welke weg je organisatie nog af te leggen heeft van de huidige verzuimaanpak naar een uitgewerkt verzuimbeleid. Dat doen we met een GAP-analyse, een manier om de prioriteiten van je organisatie vast te leggen.

3. ROI-berekening
Maak je geen illusies: voor je management is verzuim ook een kwestie van geld. Daarom berekenen we de return on investment van een verzuimbeleid voor je organisatie. Want een verzuimbeleid op poten zetten kost wel wat, maar levert op termijn meer op.

4. Opmaak projectplan
Genoeg research: tijd om je projectplan uit te werken. Zo’n plan bestaat uit 5 stappen: van analyse tot opvolging. We koppelen het aan je concrete uitdagingen en doelstellingen, én je krijgt een presentatie om het plan voor te stellen aan je management.

Vraag een plan op maat van je organisatie aan >

Meteen aan de slag gaan met een eigen projectplan?

Dat kan! Via onze template ontdek je meteen uit welke 5 stappen zo’n plan bestaat en hoe je het projectplan op maat van jouw organisatie kan uitwerken.

Download hier je template

Al begonnen aan jouw collectief re-integratiebeleid?

Een collectief re-integratiebeleid is een essentieel onderdeel van een globale verzuimaanpak. Het staat dus niet op zichzelf, maar is nauw verweven met alle aspecten van je organisatie. De ontwikkeling van zo'n beleid vraagt daardoor maatwerk. Een proces waarbij we jou vanuit Mensura kunnen begeleiden en ontzorgen.

Samen met onze consultants vertrek je vanuit een gedetailleerd projectplan, dat inzichten biedt in de huidige situatie, verbeterpunten en de ROI van een 360°-verzuimaanpak. Ook tijdens de uitrol van het plan kan je rekenen op de expertise en ondersteuning van onze consultants. Aan de hand van vijf stappen gidsen zij je naar een duurzaam positief verzuimbeleid.

Op het einde van de rit heb je alle sleutels in handen om verzuim tot een minimum te herleiden én voldoe je aan de wettelijke verplichtingen van het collectief re-integratiebeleid.

De eerste stap zetten naar een effectief verzuim- en collectief re-integratiebeleid? Vraag nu je projectplan op maat aan.


Zet de eerste stap naar een effectief verzuim- en collectief re-integratiebeleid

Vraag nu je projectplan op maat aan.

Een projectplan op maat van jouw organisatie