scroll Scroll
Een projectplan voor een verzuimbeleid op maat

Je projectplan voor een verzuimbeleid op maat

Een breed gedragen verzuimbeleid uitbouwen, dat doe je niet van de ene dag op de andere. Daarom tekenen we samen met jou een projectplan op maat van je organisatie uit. Dat plan helpt je de juiste stappen te zetten richting een duurzaam positief verzuimbeleid.

Extra projecttemplate NL

Benieuwd hoe zo'n projectplan voor jouw organisatie er kan uitzien?

Download hier je template

Deze organisaties maakten samen met ons een projectplan

Deze organisaties geven hun verzuimbeleid vorm met Mensura

Hoe maken we je projectplan op?

1. Intake
We starten met een diepgravende bevraging. Welke verzuimcijfers volgen jullie op? Welke verzuimacties ondernemen jullie al? Wat zijn jullie verwachtingen? Zo weten we perfect waar je organisatie vandaag staat.

2. GAP-analyse
Tijdens het intakegesprek onderzoeken we welke weg je organisatie nog af te leggen heeft van de huidige verzuimaanpak naar een uitgewerkt verzuimbeleid. Dat doen we met een GAP-analyse, een manier om de prioriteiten van je organisatie vast te leggen.

3. ROI-berekening
Maak je geen illusies: voor je management is verzuim ook een kwestie van geld. Daarom berekenen we de return on investment van een verzuimbeleid voor je organisatie. Want een verzuimbeleid op poten zetten kost wel wat, maar levert op termijn meer op.

4. Opmaak projectplan
Genoeg research: tijd om je projectplan uit te werken. Zo’n plan bestaat uit 5 stappen: van analyse tot opvolging. We koppelen het aan je concrete uitdagingen en doelstellingen, én je krijgt een presentatie om het plan voor te stellen aan je management.

Vraag een plan op maat van je organisatie aan >

Meteen aan de slag gaan met een eigen projectplan?

Dat kan! Via onze template ontdek je meteen uit welke 5 stappen zo’n plan bestaat en hoe je het projectplan op maat van jouw organisatie kan uitwerken.

Download hier je template